• „Svetový deň sporenia“

          • V praktickej škole na rodinnej výchove sme si pripomenuli deň sporenia. Aktivity boli zamerané na tému „Rozhodovanie a hospodárenie spotrebiteľov“. Sporenie je zručnosť, ktorú sa treba naučiť. Preto je dôležité viesť deti k zodpovednému hospodáreniu a bezpečnému zaobchádzaniu s peniazmi. Žiaci vypracovali pracovné listy, diskutovali o sporení v bežných životných situáciách. Navrhli vlastnú kreditnú kartu, rozprávali sa o financiách a na čo by  chceli v budúcnosti sporiť. Pokiaľ budú pravidelne ukladať menšie čiastky peňazí do prasiatka, skôr či neskôr si našetria aj na svoje vysnívané veci...

          • Medzinárodný deň školských knižníc

          • Tak ako pominulé roky aj tento rok sme sa zapojili do projektu "Najzaujímavejšie podujatie školskej knižnice". Celoslovenský projekt organizujeme pri príležitosti Medzinárodného dňa školských knižníc. Témou celoslovenského projektu je  "Ako máme radi našu školskú knižnicu". Naši žiaci majú veľmi radi školskú knižnicu, tak priložili ruku k dielu a snažili sa naučiť nové techniky na výrobu dekoračných predmetov, pod vedením Táni Karvajovej - Tvorilky, aranžérky Veroniky a drotára Maroša. Myslím si, že výrobky sa im vydarili, tak posúďte sami.

          • Súťaž v prednese poézie a prózy „GAŇOVA TARNAVA“

          • Po dvojročnej prestávke sme opäť úspešne reprezentovali našu školu v krajskom kole recitačnej súťaže ,,Gaňova Trnava", ktoré sa uskutočnilo v Novej Vsi nad Žitavou. Dominika Dubajová, žiačka 8.ročníka podala skvelý výkon. Za prednes básne  získala  1. miesto a postup do celoslovenského kola.

            Z úspechu sa všetci  tešíme a srdečne jej blahoželáme!

          • Jesenné cvičenie na ochranu života a zdravia

          • Snahou cvičenia  je pripraviť žiakov na život v prostredí, v ktorom sa nachádzajú. Preto je potrebné poskytnúť žiakom teoretické vedomosti, praktické poznatky, pomôcť im osvojiť si vedomosti a zručnosti. Témy na ktoré sme sa zamerali: zdravotná príprava, riešenie mimoriadnych  udalostí, vedieť zvládnuť situáciu pri dopravných nehodách a reagovať na živelné pohromy.

          • Záložky do knihy

          • Záložka do knihy spája školy. Už žiadne ohýbanie rožkov, alebo zakladanie rozčítané knihy papierikom. Žiaci našej školy sa aj tento rok zapojili do projektu „ Záložka do knihy spája školy“. Všetci pracujú na tom, aby vyrobili krásne, štýlové záložky pre našich nových kamarátov z Čiech. Už o pár dní bude putovať balík plný záložiek až za hranice našej krajiny, do malého mesta Ivančice, aby malým čitateľom naše záložky nielen poslúžili, ale ich aj potešili.

                                                                                                                                                       

          • Európsky týždeň športu "S pohybom je život krajší!"

          • Športové dopoludnie, ktorého cieľom bolo viesť a zároveň motivovať žiakov k zdravému životnému štýlu a pohybu. Menší žiaci si zmerali svoje sily v zábavno-pohybových disciplínach. Hádzali smelo loptou do koša, triafali kruhmi na cieľ. Starší chlapci a dievčatá s veľkou energiou sa pustili do športových turnajov vo futbale a vybíjanej. Bolo vidieť, že všetci súťažia s húževnatosťou  a s veľkou radosťou...

                                                                                                                  

                                                                                                                                

          • PREDNES POÉZIE A PRÓZY - školské kolo

          • Postupová súťaž v interpretácii umeleckého textu patrí k obľúbeným podujatiam našej školy. Tohoročné školské kolo sme zorganizovali 6.10.2022 za účasti hosťa z Tríbečskej knižnice v Topoľčanoch. Recitátori sa na prednes príkladne pripravili. Dokázali zaujať divákov, porotu i svojich súperov. Väčšina  podávala výborné výkony. Vystupovali s nadšením a radosťou. Niektorí zvádzali boj s trémou, no hlavne si vyskúšali, aké je to prednášať pred publikom. O kandidátov na postup do vyššej súťaže v Novej Vsi nad Žitavou nebola núdza. Prvenstvo v svojej kategórii  si vybojovali Tamara Bučeková a Dominika Dubajová. Získali postup do krajského kola a možnosť reprezentovať školu. 

            Víťazom blahoželáme a  pedagógom ďakujeme za dobrú prípravu žiakov!

            Výsledky súťaže I. stupeň A variant   Poézia   

                 1. miesto –  Tamara Bučeková 4.roč.      

                 2. miesto –  Anna Mária Bučeková 2.roč.

                 3. miesto –  Bibiana Karvayová 4.roč.

            Výsledky súťaže II. stupeň A variant    Poézia     

            1. miesto – Dominika Dubajová  8.roč  
            2. miesto –Vanesa Dobošová 5 roč 
            3. miesto –  Samuel Cifra 8.roč

            Próza   – Jaroslav Múčka 7.r.

            Cena poroty     Vivien Zeleňáková  –  5.r.,  Juraj Šinko –  7.r., Timea Machovičová – II. PŠ

          • Náramky priateľstva

          • Na hodine Pracovného vyučovania  žiaci 6. ročníka vyrobili náramok priateľstva. Priateľstvá sú ako farebné koráliky, ktoré sme použili na výrobu náramkov. Deti popustili uzdu svojej fantázii a skombinovali množstvo rôznych farieb. Krátke príbehy, ako vnímajú svoje pocity o priateľstve nám oživili a spríjemnili prácu na vyučovacej hodine. Ruky symbolizujú priateľstvo, pomocou rúk človek môže vyjadriť veľa pozitívnych, ale aj negatívnych pocitov. Pomáhať spolužiakom a rešpektovať jeden druhého je základom dobrého priateľstva.  Na záver hodiny mohol každý obdarovať svojho kamaráta svojim vlastnoručne vyrobením náramkom.

                                                                                                                                                     

      • Kontakty

        • Spojená škola internátna, Tovarnícka 1632, Topoľčany s organizačnými zložkami Špeciálna základná škola internátna, Tovarnícka 1632, Topoľčany a Praktická škola, Tovarnícka 1632, Topoľčany
        • Ul. Tovarnícka: 038/5320021 Ul.Dr. Pantočku: 038/5225330               riaditeľ: 038/5321926 mobil: 0910 915 133  
        • Spojená škola internátna,Tovarnícka 1632, 955 01 Topoľčany Slovakia
      • Prihlásenie