• Ukončenie školského roka

          • Slávnostné ukončenie školského roka 2022/2023 sa uskutočnilo v areáli školy.  Pán riaditeľ  vyzdvihol žiakov, ktorí úspešne reprezentovali školu a poďakoval žiakom, ktorí dosiahli v tomto školskom roku vynikajúce výsledky. Samozrejme poďakovanie patrilo aj  pedagógom za prístup a trpezlivosť pri vykonávaní práce. Všetkým poprial príjemný oddych, veľa slnečných dní počas letných prázdnin. Uvidíme sa opäť v septembri! 

          • MODULY

          • Školský rok končí a s ním aj všetky aktivity. Cez projekt MODULY, posledné hodiny aktívneho pohybu,  u nás uzavrel funkčný tréning pre deti s trénerom Jaroslavom Koctúrom. Skončilo veru  krásne obdobie plné pohybu, radosti a  šťastného smiechu detí, ozývajúci sa z našej školy. Dáme si pauzu, ale veríme, že budúci školský rok sa bude v  projektoch pokračovať a zapojí sa aj druhý stupeň.  ĎAKUJEME za skvelý projekt a za úžasnú prácu inštruktorov, ktorú u nás odviedli.

          • Farma AISCHA - výlet

          • Koniec roka v školách patrí výletom. Aj naši žiaci sa na jeden vybrali do Tvrdomestíc na  Farmu AISCHA, kde chovajú koníky a iné zvieratká. Hneď z príchodu nás milo privítali  psíky, borderky   Dixi a Lotie,  majú úžasnú energiu, ktorú preniesli aj na nás. Celý deň sme prežili s koníkmi, spolu  sme sa hrali a spoznávali okolie farmy. Deti mali  možnosť starať sa o koníky, čistili, kefovali, hladili ich a pomohli aj  s  kŕmením. Nakoniec mali možnosť zajazdiť si na nich, čo vyčarilo nejeden úsmev na tvárach nás všetkých. Práca a hra so zvieratami u detí a dospelých odbúrava stres, napätie prináša radosť aj úľavu. A to sa podarilo, odniesli sme si veľa pekných zážitkov a dúfame, že sa s nimi čoskoro opäť stretneme. Ďakujeme za krásne zážitky Rii z Farmy AISCHA a Monike najväčšej milovníčke koníkov.   

             

          • Prvé sväté prijímanie

          • Žiaci našej školy prežili slávnosť prvého svätého prijímania. S pani katechétkou  počas celého školského roka usilovne sa pripravovali na hodinách náboženstva. Rodina a škola sa im snažia vštepiť rešpektovanie základných hodnôt do života.

          • Čítanie nás baví

          • V poradí deviate kolo čitateľskej súťaže „Čítanie nás baví“ máme úspešne za sebou. Odborná porota to ani tento rok nemala ľahké.  Do súťaže sa so svojimi krásnymi prácami zapojilo 56 žiakov zo 14 škôl a 32 triednych kolektívov. Pre výhercov už máme pripravené zaujímavé ceny, ktoré za pár dní poputujú k svojim majiteľom. Teší nás, že aj naši žiaci a kolektívy boli úspešní a získali ceny: 1. miesto  v I. kategórii René Langer, 2. miesto v II. kategórií Barbara Kováčová a  2. miesto v III. kategórií Kevin Karvay.                                                     Výhercom gratulujeme a už teraz sa tešíme na ďalší ročník súťaže. Konečné výsledky si môžete pozrieť:   https://citanienasbavi.webnode.sk/vysledkova-listina/

          • Husľový kľúčik

          •  

            Po dvojročnej prestávke sa 7. júna konal 9. ročník speváckej súťaže žiakov špeciálnych škôl z celého Slovenska. Zaspievať si prišlo 39 žiakov a 1 detský spevácky zbor. Z našej školy prišli šťastie skúsiť a prekonať samých seba Lilien Matejčíková a Simon Rác. Napriek smole, ktorá nás postihla (Sofia Grigová, ktorá mala deti sprevádzať na harmonike utrpela úraz ruky) sa vystúpenie Simona stalo výnimočným. Na klavíri ho sprevádzal samotný predseda poroty Ján Berky Mrenica ml. a k spevu sa pridal aj detský spevácky zbor z Dolného Kubína-Zlatohlások. Vytvorili tak neskutočnú atmosféru a neprekonateľný zážitok pre všetkých.

          • ŠPORTOVÝ TÝŽDEŇ - MDD

          • Posledné májové a prvé júnové dni naša škola žila naplno športovými aktivitami, ktoré v poslednej dobe akoby sa z vreca vysypali. Deti sa do sýtosti zabávali, šantili, súťažili a veľmi sa tešili aj na Deň detí. Pripravili sme mnoho zaujímavých a netradičných aktivít, skákanie na trampolíne najviac si užili atraktívne maľovanie na tvár. Keďže obľubujú veľmi loptové hry, tak si hru s loptou naplno užili aj v športových turnajoch, chlapci vo futbale a dievčatá vo vybíjanej. Slniečko veruže riadne pripekalo a naši unavení športovci s chuťou „leteli“ po občerstvenie do nášho tradičného bufetu „U praktikáčov“.

          • GAŇOVA TARNAVA 2023

          • Medzinárodný deň detí začala Dominika Dubajová, žiačka 8. ročníka našej školy, netradične nástupom do vlaku - smer Spišská Nová Ves.  Pod vedením pani učiteľky Márie Fabšíkovej sa totiž pripravovala na recitačnú súťaž s básňou "Vankúšik" v celoštátnej súťažnej prehliadky v prednese poézie a prózy špeciálnych základných škôl. Súťaž zahájili pekným divadelným, tanečným a speváckym vystúpením žiakov usporiadateľskej školy. Jednotlivé vystúpenia žiakov boli na vysokej úrovni, čo dokázala aj naša recitátorka svojim bezchybným a umelecky výrazovým prednesom. Napriek umiestneniu sa na bezmedailovom mieste, bola jej účasť na tomto podujatí prínosom skúsenosti do ďalších ročníkov. Dominika mala zároveň možnosť spoznať nové mestá Spišskú Novú Ves a Levoču.

          • Maľovanie na chodník

          • Naši šikovní maliari  - dvaja Kevinovia zo VI.A a Oliver z II.A sa veľmi pekne prezentovali na výtvarnej súťaži „Farebný svet“, ktorú usporiadala ŠZŠ v Partizánskom. Deti z viacerých špeciálnych škôl maľovali farebnými kriedami na asfaltové chodníky. A čo maľovali? No predsa obľúbené zvieratká. Ich fantázia a kreativita pracovala na plné obrátky. Vytvorili prenádherné  umelecké obrazy. Veď posúďte sami.

          • DETSKÝ ČIN ROKA

          • Dňa 1.6.2023 bol žiačik našej školy Patrik Janúšek pozvaný na stretnutie s pani prezidentkou Zuzanou Čaputovou a to vďaka nominácií a oceneniu v projekte "Detský čin roka". Paťko si návštevu Prezidentského paláca užil a my sme veľmi radi, že v našej škole máme takéto dobrosrdečné deti. 

      • Kontakty

        • Spojená škola internátna, Tovarnícka 1632, Topoľčany s organizačnými zložkami Špeciálna základná škola internátna, Tovarnícka 1632, Topoľčany a Praktická škola, Tovarnícka 1632, Topoľčany
        • Ul. Tovarnícka: 038/5320021 Ul.Dr. Pantočku: 038/5225330               riaditeľ: 038/5321926 mobil: 0910 915 133  
        • Spojená škola internátna,Tovarnícka 1632, 955 01 Topoľčany Slovakia
      • Prihlásenie