• Vianoce 2022

          • Blíži sa koniec kalendárneho roka 2022. Vtedy zvyčajne každý akosi analyzuje, aký bol rok. Pre niekoho úspešný pre iného menej. Žiaci našej školy pod vedením pedagógov toho zvládli naozaj dosť. Boli zapojení do rôznych súťaží nielen v rámci školy, ale zmerali si sily aj so žiakmi z iných škôl. Vyrábali rôzne výrobky, zúčastňovali sa krásnych predstavení. Deti pracovali usilovne a ich učitelia môžu byť právom na ich výkony pyšní. Zaslúžený oddych prichádza v podobe vianočných prázdnin.

             

             

            Vianoce sú najkrajšie sviatky v roku, preto vám želáme

            pokojné prežitie Vianočných sviatkov v kruhu svojich najbližších.

            Do nového roku 2023 Vám prajeme veľa zdravia,

            spokojnosti a osobných úspechov.

             

            Vedenie školy

          • Celosvetový projekt „Hodina kódu“

          • V škole začiatkom decembra sme sa zapojili  do celosvetového projektu „HOUR OF CODE“. Cieľom je popularizácia informatiky a programovania. Žiaci radi vytvárajú  zábavné programovanie (v prostredí Frozen, Minecraft, StarWars a ďalších), snažíme  sa v deťoch naštartovať ich záujem a vášeň pre informatiku. Projekt  začal, ako jednohodinový úvod do informatiky, ktorý bol navrhnutý na odhalenie podstaty "kódu". V oblasti informatiky je cieľom poukázať na to, že základy kódovania sa môže naučiť ktokoľvek. Žiaci sa tešia  na budovanie, plánovanie a vytváranie podnetného prostredia hry. Pridajte sa k nám ....

          • Prehliadka tvorivosti „Návrat krásnych chvíľ“

          • O tom, že naši žiaci sú nesmierne šikovní a talentovaní sa presviedčame každý deň my všetci, ktorí  s nimi pracujeme.  V stredu 7. 12. 2022 sme sa pekným vystúpením  prezentovali na prehliadke tvorivosti s názvom „Návrat krásnych chvíľ“. To akcia má dlhoročnú tradíciu a realizuje ju Spojená škola internátna Červeňova, Nitra.  My sme sa tohto podujatia už párkrát po minulé roky  zúčastnili a veru nikdy sme sa nemuseli hanbiť. A nebolo tomu inak ani tento rok.  Naše talentované deti z hudobno-pohybového krúžku a žiaci z III. A  prezentovali našu školu  divadielkom „ Stalo sa v Betlehéme..“ a tančekom „Padá, padá mäkká vločka..“ Tešili sme sa, že sme mohli stráviť vzácne chvíle predvianočného času  aj s ostatnými talentovanými detičkami z iných škôl Nitrianskeho kraja.

          • Vianočná voňavá atmosféra..

          • Medovníky neodmysliteľne patria k Vianociam. Dievčatá  z ôsmeho ročníka pripravovali túto voňavú sladkosť s veľkou radosťou. Čo si napiekli iba ochutnali ale nezjedli. Vedia, že na dobré si treba počkať.Chlapci nemeškali a pripravili drobné pozornosti pod stromček. Pomocou techniky vypaľovania do dreva, zhotovili pekné dekoračné ozdoby pre svojich kamarátov a kamarátky. 

            Už nech sú  tie Vianoce čím skôr!

          • Vianočný stánok

          • Hurá, hurá, vianočný čas je tu. 

            Žiaci Spojenej školy internátnej z Tovarníckej ulice, prvýkrát v histórii otvárajú vianočný stánok s vlastnoručne vyrobenými vianočnými dekoráciami. Nájdete nás v Galérií v Topoľčanoch.  

            Otváracie hodiny:     

            8.12 štvrtok          od 9:00 do 16:00 hod

            9.12 piatok           od 9:00 do 16:00 hod

            10.12 sobotu         od 9:00 do 16:00 hod

            Výťažok z predaja našich výrobkov, chceme použiť na obnovenie a zútulnenie našej školskej knižnice.   Srdečne Vás pozývame a veľmi sa tešíme na Vašu návštevu.

          • Prišiel k nám Mikuláš...

          •  

             

            Mikulášske posedenie sa začalo vianočnou divadelnou hrou, ktorú nám prišli ukázať žiaci zo Súkromnej strednej odbornej pedagogickej  školy. A kde sa vzal, tu sa vzal,  Mikuláš s čertom  pod stromčekom  v škole stál. Deti mu zarecitovali pekné vianočné vinše a zaspievali mikulášske pesničky. Potom prišiel radostný okamih, keď Mikuláš rozdal deťom balíčky. Dostali sladké maškrty a zároveň ich čert nastrašil, aby boli poslušné v škole po celý ďalší rok.

            Ďakujeme ti milý Mikuláš a tešíme sa na stretnutie s tebou opäť o rok.

          • Zimné dielne

          • Praktická škola  organizovala „Tvorivé zimné dielne“. Vianočná atmosféra sa niesla pri výrobe krásnych vianočných ozdôb. Počas tvorivej a kreatívnej práce nám  hrali vianočné koledy. Všetci žiaci priložili ruku k dielu a vyrobili krásne vianočné ozdôbky na blížiaci sa vianočný bazár. Posúďte sami.....

          • Svetový deň boja proti AIDS

          • Dňa 1. decembra sme si pripomenuli „Svetový deň boja proti AIDS“ výrobou a nosením červených stužiek. Bolo to tradičné i netradičné nosenie, symbolicky sme si  pripli stužky a nakreslili postavičky našich blízkych. Dôležitou súčasťou kampane Červené stužky je odborná prednáška, ktorú nám prezentovali odborníci zo zdravotníckeho a  poradenského zariadenia. Červená farba bola vybraná, ako symbol krvi a života. Posolstvom červených stužiek je záujem, solidarita, nádej a podpora chorých ľudí na HIV/AIDS. Vzájomná tolerancia, zdravie každého človeka  sa stáva veľmi dôležité pre život a preto nás červená stužka spája.

      • Kontakty

        • Spojená škola internátna, Tovarnícka 1632, Topoľčany s organizačnými zložkami Špeciálna základná škola internátna, Tovarnícka 1632, Topoľčany a Praktická škola, Tovarnícka 1632, Topoľčany
        • Ul. Tovarnícka: 038/5320021 Ul.Dr. Pantočku: 038/5225330               riaditeľ: 038/5321926 mobil: 0910 915 133  
        • Spojená škola internátna,Tovarnícka 1632, 955 01 Topoľčany Slovakia
      • Prihlásenie