• Inkluzívna športová olympiáda

          • Mesto Levice usporiadalo 25.4. 2023 0. ročník „Inkluzívnej športovej olympiády“ pre žiakov špeciálnych škôl. Dostali sme krásnu pozvánku a musíme povedať - prišli sme, videli sme, zvíťazili sme. Konkrétne sme získali krásne 2. miesto za chlapcov - Stanko Zachar a 3.miesto za dievčatá - Anna Bučeková. Všetci sme sa zabavili a cítili sme sa v Leviciach ako doma, za čo zo srdca ďakujeme. 

          • Súťaž v zručnosti

          • Dňa 24. 4. 2023  sa v našej škole uskutočnila „Súťaž v zručnosti“. Deti si zasúťažili v pribíjaní klincov, ušili si vrecko na maškrtu, zahrali sa na Popolušku a čo je najdôležitejšie, trénovali si trpezlivosť a užili si kopec srandy. Všetci súťažiaci sa snažili, no najlepší boli Denisko Karvay a Natália Bohdaňová.

          • Deň Zeme

          • Deň Zeme sa začal oslavovať od roku 1970. Jeho cieľom je pripomenutie si našej závislosti na cenných daroch poskytované Zemou. Planétu máme len jednu, je to náš domov, a majme na pamäti : Príroda je ako matka, dáva plným priehrštím a nežiada od teba nič než úctu, porozumenie a lásku. U nás v škole slávime takto... 

          • PROJEKT MODULY „MMA“

          • Naša škola sa rozhodla zapojiť  do  projektu Moduly, aby sme si spestrili hodiny telesnej a športovej výchovy. Dnes nás prišiel rozhýbať pán  Marek Herda, prezident slovenského zväzu- MMA. Na prvej hodine  pomohol deťom podporiť ich fyzickú kondíciu a mentálnu silu. Poučil ich o rešpekte, disciplíne, koncentrácii. Precvičili si správne dýchanie, koordináciu a správne držanie tela. Deti boli nadšené a tešia sa, čo ich čaká nabudúce...

          • Vesmír očami detí - 1.miesto

          • Každý rok sa naši žiaci zúčastňujú výtvarných súťaží na úrovni okresných, krajských, celoslovenských a medzinárodných kôl. " Vesmír očami detí" k ním už pravidelne patrí. V tomto roku sme zožali úspechy v 2 kategóriách. Medzi malými deťmi sa umiestnila Ninka Kusá na 2. mieste a v staršej kategórii Kevin Karvay na 1.mieste. Jeho práca postupuje do krajského kola. Gratulujeme!

          • Deň vody

          • Dňom vody bol vyhlásený 22. marec. U nás v škole však dobre vieme, že pitný režim je dôležitý každý deň. A dodržiava ho celá škola. Že neveríte? Tak tu je pár fotiek pri každodenných školských činnostiach....

          • Póla radí deťom

          • Opäť k nám zavítal nám dobre známy pán Juraj Krajči, príslušník mestskej polície v Topoľčanoch. Rozprával nám o projekte Policajného zboru SR ,,Póla radí deťom". Tá deťom vysvetľuje rôzne životné situácie a radí im, ako sa majú bezpečne hrať doma i vonku, bicyklovať, prechádzať cez cestu. Tiež ako sa chrániť pred cudzími ľuďmi, šikanou, či závislosťou. Nakoniec nás čakala príjemná zábava so zaujímavými úlohami. 

          • DEŇ ĽUDOVEJ ROZPRÁVKY

          • Rozprávky sú pre nás príjemným relaxom, únikom z reality, ale aj poučením a zdrojom fantázie. A preto si deň ľudových rozprávok každý rok pripomíname. Žiakom  sme priblížili život, tvorbu a poslanie „rozprávkového kráľa“ Pavla Dobšinského.  Dozvedeli sa ako sa šírila a  dostala až k nám ľudová rozprávka. Objavili dobrých aj zlých rozprávkových hrdinov.  Rozšírili si slovnú zásobu o archaizmy, riešili úlohy a na záver sa pohodlne usadili a prežívali  dobrodružstvá s rozprávkovými hrdinami.

          • Spevácka súťaž

          • Dňa 16.3.2023 sa konala Spevácka súťaž. V našej škole sa ozývali známe i menej známe slovenské piesne v podaní našich  talentovaných žiakov. Spríjemnením bolo aj vystúpenie mladej heligonkárky Sofie Grigovej, ktorá oboznámila žiakov s krásou tohto nástroja. Súťažilo sa v 2 kategóriách:

            1.kategória:   1.Lilien Matejčíková

                                  2.Oliver Kováč a Eugen Pihík

                                  3.Monika Lacková

              Cenu poroty v tejto kategórii ziskala Mária Ráczová

            2.kategória:   1.Kevin Karvay a Simon Rác

                                   2.Vanesa Dobošová

                                   3.Samuel Cifra

             Cenu poroty v tejto kategórii získala Zuzana Surmajová

            Osobitné uznanie si zaslúžia žiaci Praktickej školy Dávid Dvonč, Stanislav Zachar a Tomáš Andreutti.

          • Školská Olympiáda

          •  

             

            Dňa 13.-16. 2. 2023 sa na našej škole uskutočnilo školskékolo vedomostnej olympiády. Žiaci 7.-9. ročníka si zmerali sily v predmete matematika, slovenský jazyk a literatúra a biológia. Z dôvodu zýšenia pútavosti tejto akcie sme využili zábavnú, aktivizujúcu aplikáciu Kahoot. Prostredníctvom nej si žiaci oveili nielen svoju vedomostnú úroveň v daných predmetoch, ale precvičili si aj praktické zručnosti v oblasti digitálnych technológií pri práci s tabletmi. Vypracovanie otázok k olympiáde mali na starosti p. učiteľky: Mgr. Zuzana Opartyová, PaedDr. Mária Fabšíková, , Mgr. Andrea Vavríková. 

            Výsledky vedomostnej olympiády z jednotlivých predmetov: 

            Slovenský jazyk a liteatúra:    1. Kevin Karvay           2. Vladimír Zachar      3. Dominika Šimková

            Matematika:                             1. Samuel Kahala       2. Kevin Karvay           3. Martina Kotlárová

            Biológia:                                   1. Kevin Karvay          2. Samuel Kahala        3. Martina Kotlárová

            Víťazom blahoželáme!

          • OZNAM

          • Vážení rodičia,

            Riaditeľstvo Spojenej školy internátnej, Tovarnícka 1632, Topoľčany oznamuje rodičom stravníkov školskej jedálne, že od 1.1.2023 vstúpili do platnosti nové finančné pásma pre nákup potravín v zariadeniach školského stravovania, stanovené a zverejnené MŠVVaŠ SR. Vzhľadom k tomu oznamujeme všetkým stravníkom, že od 1. marca 2023 sa zvyšuje stravná jednotka na nákup potravín na jedno jedlo podľa vekových skupín, ktoré si môžete pozrieť v tabuľke.

             

             

          • Deň pre bezpečnejší internet

          • Naši žiaci si pripomenuli „Deň bezpečnejšieho internetu“ na hodinách informatiky formou aktivít, ktoré zahŕňali: prezentáciu, video, vypracovanie pracovného listu a diskusie. Žiaci nechcú otvorene hovoriť o tom, že ich niekto zastrašuje, a často sa chcú so situáciou vyrovnať sami. Podoby môžu byť rôzne. Mať posmešné poznámky a „hejty“ pod príspevkami na sociálnych sieťach, zdieľanie nelichotivých či nevhodných fotiek, ale aj vydieranie a krádež identity. Je potrebné nastavovať hranice a viesť žiakov k zodpovednosti za svoje správanie a činy pre bezpečné využívanie sociálnych sieti a internetu.

          • Karneval

          • Veľmi sme sa tešili  na karneval. Boli z nás piráti, hrdinovia, vesmírni cestovatelia a všetko dokopy. Dobre sme sa zabavili, pohostili a mali sme aj tombolu.

          • Súťaž zručnosti a zimné tvorivé dielne na motívy rozprávky „ O dvanástich mesiačikoch.“

          • Žiaci I. stupňa  preukázali svoje zručnosti v tvorivých činnostiach na motívy známej rozprávky „ O dvanástich mesiačikoch.“  Súťažili v kreatívnych skupinkách tvoriacich fialku, jahôdku, jabĺčko, po ktoré vyhnala Marušku aj zlá macocha v rozprávke. Podarilo sa im viacerými technikami zhotoviť naozaj krásne výtvory. A keďže vládne zima a snehu sme si zatiaľ veľa neužili, tak si deti v závere zasúťažili o to, ktorá skupinka postaví najkrajšieho snehuliaka z pukancov. No a najväčšiu radosť mali, keď tie pukance aj popapali.

          • Vianoce 2022

          • Blíži sa koniec kalendárneho roka 2022. Vtedy zvyčajne každý akosi analyzuje, aký bol rok. Pre niekoho úspešný pre iného menej. Žiaci našej školy pod vedením pedagógov toho zvládli naozaj dosť. Boli zapojení do rôznych súťaží nielen v rámci školy, ale zmerali si sily aj so žiakmi z iných škôl. Vyrábali rôzne výrobky, zúčastňovali sa krásnych predstavení. Deti pracovali usilovne a ich učitelia môžu byť právom na ich výkony pyšní. Zaslúžený oddych prichádza v podobe vianočných prázdnin.

             

             

            Vianoce sú najkrajšie sviatky v roku, preto vám želáme

            pokojné prežitie Vianočných sviatkov v kruhu svojich najbližších.

            Do nového roku 2023 Vám prajeme veľa zdravia,

            spokojnosti a osobných úspechov.

             

            Vedenie školy

          • Celosvetový projekt „Hodina kódu“

          • V škole začiatkom decembra sme sa zapojili  do celosvetového projektu „HOUR OF CODE“. Cieľom je popularizácia informatiky a programovania. Žiaci radi vytvárajú  zábavné programovanie (v prostredí Frozen, Minecraft, StarWars a ďalších), snažíme  sa v deťoch naštartovať ich záujem a vášeň pre informatiku. Projekt  začal, ako jednohodinový úvod do informatiky, ktorý bol navrhnutý na odhalenie podstaty "kódu". V oblasti informatiky je cieľom poukázať na to, že základy kódovania sa môže naučiť ktokoľvek. Žiaci sa tešia  na budovanie, plánovanie a vytváranie podnetného prostredia hry. Pridajte sa k nám ....

          • Prehliadka tvorivosti „Návrat krásnych chvíľ“

          • O tom, že naši žiaci sú nesmierne šikovní a talentovaní sa presviedčame každý deň my všetci, ktorí  s nimi pracujeme.  V stredu 7. 12. 2022 sme sa pekným vystúpením  prezentovali na prehliadke tvorivosti s názvom „Návrat krásnych chvíľ“. To akcia má dlhoročnú tradíciu a realizuje ju Spojená škola internátna Červeňova, Nitra.  My sme sa tohto podujatia už párkrát po minulé roky  zúčastnili a veru nikdy sme sa nemuseli hanbiť. A nebolo tomu inak ani tento rok.  Naše talentované deti z hudobno-pohybového krúžku a žiaci z III. A  prezentovali našu školu  divadielkom „ Stalo sa v Betlehéme..“ a tančekom „Padá, padá mäkká vločka..“ Tešili sme sa, že sme mohli stráviť vzácne chvíle predvianočného času  aj s ostatnými talentovanými detičkami z iných škôl Nitrianskeho kraja.

          • Vianočná voňavá atmosféra..

          • Medovníky neodmysliteľne patria k Vianociam. Dievčatá  z ôsmeho ročníka pripravovali túto voňavú sladkosť s veľkou radosťou. Čo si napiekli iba ochutnali ale nezjedli. Vedia, že na dobré si treba počkať.Chlapci nemeškali a pripravili drobné pozornosti pod stromček. Pomocou techniky vypaľovania do dreva, zhotovili pekné dekoračné ozdoby pre svojich kamarátov a kamarátky. 

            Už nech sú  tie Vianoce čím skôr!

          • Vianočný stánok

          • Hurá, hurá, vianočný čas je tu. 

            Žiaci Spojenej školy internátnej z Tovarníckej ulice, prvýkrát v histórii otvárajú vianočný stánok s vlastnoručne vyrobenými vianočnými dekoráciami. Nájdete nás v Galérií v Topoľčanoch.  

            Otváracie hodiny:     

            8.12 štvrtok          od 9:00 do 16:00 hod

            9.12 piatok           od 9:00 do 16:00 hod

            10.12 sobotu         od 9:00 do 16:00 hod

            Výťažok z predaja našich výrobkov, chceme použiť na obnovenie a zútulnenie našej školskej knižnice.   Srdečne Vás pozývame a veľmi sa tešíme na Vašu návštevu.

          • Prišiel k nám Mikuláš...

          •  

             

            Mikulášske posedenie sa začalo vianočnou divadelnou hrou, ktorú nám prišli ukázať žiaci zo Súkromnej strednej odbornej pedagogickej  školy. A kde sa vzal, tu sa vzal,  Mikuláš s čertom  pod stromčekom  v škole stál. Deti mu zarecitovali pekné vianočné vinše a zaspievali mikulášske pesničky. Potom prišiel radostný okamih, keď Mikuláš rozdal deťom balíčky. Dostali sladké maškrty a zároveň ich čert nastrašil, aby boli poslušné v škole po celý ďalší rok.

            Ďakujeme ti milý Mikuláš a tešíme sa na stretnutie s tebou opäť o rok.

    • Kontakty

      • Spojená škola internátna, Tovarnícka 1632, Topoľčany s organizačnými zložkami Špeciálna základná škola internátna, Tovarnícka 1632, Topoľčany a Praktická škola, Tovarnícka 1632, Topoľčany
      • Ul. Tovarnícka: 038/5320021 Ul.Dr. Pantočku: 038/5225330               riaditeľ: 038/5321926 mobil: 0910 915 133  
      • Spojená škola internátna,Tovarnícka 1632, 955 01 Topoľčany Slovakia
    • Prihlásenie